“A reggeli a nap legfontosabb étkezése", mondják sokan. Akkor miért legyünk kimerültek és fáradtak a munkahelyen és az iskolában? Az étel, amit reggel megeszünk erősíti a testünk és a lelkünk, de sajnos nagyon gyakran ezt az étkezést kitoljuk, vagy akár át is ugorjuk. Ilyenkor a testünk nem jut elegendő energiához, ezért fáradnak érezzük testünk és izmaink. Az emberek általában nem esznek elegendő fehérjét, vagy a fehérje, amit esznek magas zsírtarlalmú és ezek mellé rengeteg egészségtelen ételt is fogyasztanak.

Fehérjét mindenkinek!

  • Azoknak, akik kihagynak étkezéseket, kis adagokat esznek, vagy úgy érzik, hogy több fehérjére van szükség az étrendjükben.
  • Azoknak, akik nem fogyasztanak elegendo húst, tejet, sajtot, vagy egyéb magas fehérjetartalmú ételeket.
  • Gyermekeknek (három éves kor felett), serdülőknek, időseknek, terhes, illetve szoptató anyáknak, akiknek több fehérjére van szükségük.
  • A növényi alapú, koleszterin- és laktózmentes port cukorbetegek, vegetáriánusok és vegán étrendet követők is fogyaszthatják.
 

Miért van szükség fehérjére?

  • A felnőtt szervezetnek naponta 45-75 g fehérjére van szüksége a fehérjeegyensúly fenntartásához.
  • A sovány hús, a hal, a tojás, a tej, a tejtermékek
    és a szója egytől egyig megfelelő fehérjeforrások.
  • Ezek az ételek „minőségi” fehérjét tartalmaznak,
    amelyet a szervezet szinte teljesen hasznosítani
    tud a fehérjeszerkezetek javítására, helyreállítására
    és szintézisére.
  • A fehérjeegyensúly szempontjából az az ideális, ha
    a bevitel egyenletesen eloszlik a napi főétkezések,
    vagyis a reggeli, az ebéd és a vacsora között.

Egyetlen evőkanál nagy különbséget jelenthet! NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú
porkeverék

  • A szervezet nem képes a felesleges fehérje elraktározására, ezért a napi bevitel fontos az
    életfunkciókhoz szükséges megfelelő szint
    fenntartásához.
  • A NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú
    porkeverék csúcsminőségű fehérjét biztosít.
  • Kiegyensúlyozott étrend és egészséges életmód
    mellett a NUTRILITE Szója-, búza- és borsófehérje
    alapú porkeverék egészséges alternatívája a
    hagyományos fehérjeforrásoknak.

Mit tartalmaz?

  • Összetevői olyan természetes fehérjeforrásokból
    származnak, mint a szója és a borsó.
  • A termék tartalmazza az összes esszenciális
    aminosavat, amelyek szükségesek az izomtömeg
    fenntartásához, valamint az izomgyengeség és
    fáradtság megelőzéséhez.
  • Kevesebb zsírt és koleszterint tartalmaz, mint egy
    normál adag hús, sajt, tojás vagy teljes tej.

Hogyan kell használni?

  • Igény szerint naponta egyszer, vagy akár többször
    oldjon fel egy evőkanálnyi (kb. 10 g) fehérjeport
    tejben vagy más italban. Lefedett edényben jól
    keverje el, vagy rázza össze egy percig.
  • Ízlés szerint zabpehelyre, levesbe, salátákra
    vagy más ételekre is szórhatja, az étel eredeti
    íze nem változik.
     
     

Kezdje a napot egy egészséges reggelivel!

Fogyassza a növényi fehérjeport a NUTRILITE ízletes reggeli receptjeivel, adja hozzá a rizspudinghoz pisztáciával és mazsolával, a körtés-csokoládés-banános shake-hez, vagy akár a friss gyümölcssalátához ropogós müzlivel megszórva. Ne feledje egy 15 ml-es púpozott evőkanál körülbelül 10 grammnak felel meg!

 

Hagymaleves kenyérmorzsával

Összetevők

  • 3 vöröshagyma (450 g)
  • 4 kanál Amway olívaolaj
  • 2 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 500 ml zöldség alaplé
  • só és bors
  • 2 szelet kenyér, héj nélkül
  • egy szál zsálya
  •                                       reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés

A megpucolt vöröshagymát vágja fel vékony szeletekre. Melegítsen fel 2 kanál Amway olívaolajat egy tapadásmentes nyeles serpenyőben, és kis lángon párolja a hagymát néhány percig. Öntse le a zöldség alaplével, forralja fel a levest és rendszeres kevergetés mellett, lassú tűzön főzze kb. 15 percig. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítse.

Tegye a kenyérszeleteket egy konyhai robotgépbe, és néhány másodperces keveréssel készítsen nagy kenyérmorzsákat. Melegítsen fel 2 kanál Amway olívaolajat egy serpenyőben, és süsse a kenyérkockákat a zsályalevelekkel együtt aranybarnára és ropogósra.

Szórja meg a levest a ropogós kenyérmorzsákkal, a zsályával és a feketeborssal, majd reszelt sajttal együtt tálalja.

Mennyiség: 2 adag

Csicseriborsós és szárított paradicsomos mártás

Összetevők

  • 200 g csicseriborsó konzerv, a leve nélkül
  • 40 g szárított paradicsom olajban
  • 40 g víz
  • fél citrom leve
  • 1 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 2 kanál Amway olívaolaj
  • csipetnyi só
  • morzsolt petrezselyem
  • sárgarépa, retek, ánizskapor, zeller a tálaláshoz

Elkészítés

A petrezselyem kivételével tegye az összetevőket egy konyhai robotgépbe, és keverje el egyenletesen. Töltse át a mártást egy kis keverőtálba, és szórja meg morzsolt petrezselyemmel. Nyers mártogatós zöldségfélékkel és/vagy kenyérrel, pirítóssal, graham keksszel tálalja.

Mennyiség: 4-6 adag 

Vegetáriánus szendvics

Hozzávalók

  • 4 szelet gabonakenyér
  • 1 cukkini
  • 1 piros paprika
  • 3 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 3 kanál ecet
  • 70 g Amway olívaolaj
  • só és bors
  • 1 mentaszár

Elkészítés

Mossa meg a zöldségeket; vágja fel a cukkinit vékony szeletekre; vágja fel a piros paprikát cikkekre, és távolítsa el a paprika magjait, csutkáját és fejér szálait. Pirítsa meg a zöldségeket roston, majd tegye őket félre.

Keverje el a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket az ecettel, sóval és borssal egy kis keverőtálban, majd folyamatos keverés mellett adja hozzá az olajat, és keverje egyenletes, krémes, csomómentes állagúra. 

Tegyen 2 szelet kenyeret egy vágódeszkára, majd kenje meg a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverékből készített krém felével. A szendvics tetejére tegye rá a pirított zöldségeket, és mentalevéllel díszítse. A maradék krémet kenje a másik 2 szelet kenyérre, és tegye őket a megkent felükkel lefelé az előbb elkészített szendvicsekre.Tálalja a szendvicseket.

Javaslat: ha melegszendvicset szeretne, pirítsa meg a kenyérszeleteket

Mennyiség: 2 adag

Kéksajtos, almás szendvics zellerrel

Hozzávalók

  • 2 zsemle (császárzsemle)
  • 120 g kéksajt (gorgonzola, rokfort, stilton…)
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 2 zellerszár levéllel
  • igény szerint tej vagy joghurt
  • egy fél piros alma
  • citromlé

Elkészítés

Tegye a kék sajtot egy konyhai robotgépbe a zellerlevelekkel és a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverékkel, majd készítsen egyenletes állagú krémet. Ha a krém túl sűrű (ez a felhasznált sajttól függ), egy kevés tej vagy joghurt hozzáadásával tegye krémesebbé.

Vágja félbe a zsemléket; a megmosott almát vágja fel vékony szeletekre. A barnulás megelőzése érdekében tegye a cikkeket citromlébe, majd csöpögtesse le őket. Vágja össze a zellert. Kenje a sajtrémet a zsemlék elvágott oldalára, tegyen rá almaszeleteket, szórja meg a vagdalt zellerrel, és tegye rá a zsemle tetejét, majd tálalja.

Mennyiség: 1 adag

Rizspuding pisztáciával és mazsolával

Hozzávalók

  • 25 g hosszú szemű rizs
  • 250 ml tej (sovány vagy zsíros)
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 10 g kristálycukor
  • 10 g mazsola
  • félcsipetnyi őrölt fahéj
  • 10 g aprított pisztácia
  • egy diónyi vaj

Elkészítés

Tegye a rizst egy teaszűrőbe, és engedjen rá hideg vizet, amíg a szűrőn átfolyó víz tiszta nem lesz. Áztassa be a mazsolát meleg vízbe. Forralja fel a tejet egy vastag talpú, tapadásmentes serpenyőben, adja hozzá a rizst, vegye a lángot takarékra, majd lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett főzze; közben ügyeljen, hogy a rizs ne tapadjon le a serpenyő aljára.

Amikor a rizs megfőtt, adja hozzá a cukrot, 1 kanál fehérjeport, a lecsöpögtetett mazsolát és a fahéjat, majd keverje össze alaposan. Öntse a keveréket egy kis tálba, és melegen fogyassza el.

Ha formázott pudingot szeretne készíteni, vegye le a serpenyőt a lángról, és hagyja a tartalmát besűrűsödni. Vajazzon ki egy kis műanyag poharat, nyomkodja bele a rizst a pohárba egy kanállal, majd fordítsa meg a poharat, és helyezze a tartalmát egy kistányérra. Szórja meg pisztáciával, és tálalja. 

Mennyiség: 1 adag

Körtés-csokoládés-banános shake

Hozzávalók

  • 1 kicsi körte
  • 1 kicsi banán
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 1 evőkanál (5 g) csokoládépor
  • 120 ml tej (sovány vagy zsíros)
  • Őrölt fahéj/kakaópor a szórásoz

Elkészítés

Hámozza meg a körtét, vegye ki a csutkáját, vágja fel darabokra, majd hámozza meg és vágja össze a banánt. Tegye a gyümölcsdarabokat, 1 kanál fehérjeport, a csokoládéport és a tejet egy botmixerbe vagy turmixgépbe, és készítsen sima állagú turmixot.

Öntse az italt egy magas pohárba, és őrölt fahéjjal és/vagy kakaóporral megszórva tálalja.

Mennyiség: 1 adag

Hűsítő citrusital

Összetevők

  • 1 piros grépfrút 
  • 2 mandarin
  • 1 lime (zöld citrom)
  • 1 citrom
  • 3 kanál tiszta méz
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 3-4 eper (40 g)

Elkészítés

A megmosott és megszárított epret darabolja fel, és tegye egy magas pohárba. Vágja félbe egy éles késsel a mandarint, a grépfrútot, a lime-ot és a citromot, majd facsarja ki a levüket egy citromfacsaróval.

A kifacsart levet szűrőn keresztül töltse egy keverőpohárba, majd adja hozzá a mézet és 1 kanál fehérjeport. Rázza fel a keveréket alaposan, majd öntse a levet az epret tartalmazó pohárba, és szolgálja fel az italt. 

Mennyiség: 1 adag

Az italt ízlés szerint más citrusfélével is elkészítheti, és más gyümölcsdarabokat, például málnát, fekete áfonyát, gránátalmát, mangót, kivit is tehet bele.

 

Friss gyümölcssaláta ropogós müzlivel megszórva

Hozzávalók

  • 150 g hámozott és kimagozott friss gyümölcs (alma, körte, szőlő, sárgadinnye, eper, kivi, stb.)
  • 1 narancs
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 20 g barna cukor
  • 40 g ropogós müzli

Elkészítés

Mossa meg a narancsot, reszelje le a héját, és facsarja ki a levét. A feldarabolt vagy felkockázott friss gyümölcsöket tegye egy kis tálba. Tegyen egy másik tálba 1 kanál fehérjeport, és keverje el alaposan a cukorral és a narancslével, hogy sima állagú, csomómentes gyümölcslevet kapjon. 

Öntse a gyümölcslevet a gyümölcssalátára, szórja rá a ropogós müzlit és a narancshéjat, majd tálalja. 

Mennyiség: 1 adag

Palacsinta

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 110 ml tej (sovány vagy zsíros)
  • diónyi vaj

Elkészítés

Keverje össze a tojást egy tálban 2 kanál növényi fehérjeporral és a tejjel csomómentes, híg masszára. Tegye a vajat egy párnácskát formázó papírtörlőre. 

Közepes lángon melegítsen fel egy kb. 10 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőt, majd a forró serpenyőt kenje ki a papírtörlőn lévő vajjal. Öntsön egy kis merőkanálnyi tésztát a serpenyő közepébe, majd a serpenyőt a nyelénél fogva vegye le a tűzről, és forgassa körbe a serpenyőt úgy, hogy a tészta befedje a serpenyő alját. Tegye vissza a serpenyőt a tűzre, és süsse a palacsintát kb. 40 másodpercig. 

Lazítsa fel a palacsinta szélét egy nem fémből készült simítólapáttal, fordítsa át a palacsintát, és süsse kb. 20-30 másodpercig, majd csúsztassa egy tányérba. A maradék tésztából készítsen még 5 palacsintát, tegye őket egymásra a tányéron, majd tálalja.

Mennyiség: 6 kicsi (kb. 10 cm átmérőjű) vagy 3 nagy (kb. 17 cm átmérőjű) palacsinta

A palacsintát ízlés szerint dzsemmel, lekvárral, mézzel, csokis mogyorókrémmel, tejföllel, lágysajttal, gyümölccsel, stb. tálalhatja.

 
 
Egzotikus smoothie

Összetevők:

  • 1 db kicsi érett banán
  • 80 g friss ananászbél
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 200 ml kefír
  • 3 kimagozott datolya, plusz néhány datolya a tálaláshoz
  • 1 kanál tiszta méz

Elkészítés

Tegye a banánt és az ananászt egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és készítsen egyenletes turmixot. Adja hozzá a darabokra vágott datolyát, a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket és a mézt, majd folytassa a turmixolást, amíg az összetevők alaposan el nem keverednek. Adja hozzá a kefírt, folytassa a turmixolást, öntse ki a pépet egy magas pohárba, majd tetszés szerint a maradék datolyaszeletekkel díszítve tálalja.

Mennyiség: 1 adag

 
 
Céklaréteges szendvicsek
Összetevők
  • 4 szelet fehér szendvicskenyér (kb. 11 x 11 cm), héj nélkül
  • 30 g főtt céklapüré
  • 140 g kecskesajtkrém
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • néhány szál metélőhagyma
  • só és bors
  • rukkolalevél a díszítéshez


Elkészítés
Tegye a céklapürét, a sajtot és a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket egy konyhai robotgépbe, adjon hozzá egy csipetnyi sót és borsot, majd keverje simára.

Kenje el a céklakrémet egyenletesen 3 szelet kenyérre, szórja meg egy kevés metélőhagymával, és helyezze egymásra a kenyérszeleteket. A tetejére tegye fel a negyedik szelet kenyeret. Csomagolja a szendvicset műanyag fóliába, és tegye a hűtőbe legalább 1 órára.

Közvetlenül a tálalás előtt csomagolja ki. Vágja fel a szendvicset 4 részre, és mindegyik részt további két részre, hogy összesen 8 db. szendvicset kapjon. Helyezze a szendvicseket egy tálcára, díszítse rukkolával, és tálalja.

Mennyiség: 2-4 adag (8 db.)
 

 
 

Fekete és piros ribiszkemorzsa 

Összetevők

  • 300 g fekete ribiszke
  • 200 g piros ribiszke
  • 4 kanál eperlekvár
  • 40 g liszt
  • 40 g mandulaliszt
  • 50 g barna cukor
  • 2 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 60 g vaj

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Keverje össze a lisztet, a mandulalisztet, a barna cukrot és a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket egy nagy tálban. Vágja fel a vajat kisebb darabokra, és tegye a tálba, majd kézzel keverje morzsává.

Mossa meg a ribiszkéket, és rázza le róluk a vizet. Húzza le a piros ribiszkék szárát, és egyenletesen ossza el a ribiszkéket 4 szufléformában. Formánként kenjen 1-1 kanál eperlekvárt a ribiszkékre, majd tegye a lekvár tetejére az előzőleg elkészített morzsát. Tegye a sütőbe a formákat, és süsse kb. 20 percig, hogy a teteje aranyszínű legyen és a gyömölcs pezsegjen. Melegen tálalja

Mennyiség: 4 adag

 
 

Ízletes sajtos/joghurtos sütemény 

Hozzávalók
1 tojás
100 ml görög joghurt
1 kávéskanál sütőpor
40 g mandulaliszt
1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
100 g reszelt ementáli sajt vagy más érett sajt
só és bors
vegyes magvak (tökmag, köménymag, lenmag, szezámmag, stb.)

 

Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra! Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral! Verje fel a tojást a joghurttal egy nagy keverőtálban; adja hozzá a sütőport, a mandulalisztet, a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket, egy csipetnyi sót és a reszelt sajtot! Az egyenletesre kevert tésztából mérőkanállal tegyen 15 darab molnárkát a sütőpapírra! Szórja meg a molnárkákat a magvakkal, és kb. 15 perc alatt süsse őket aranybarnára! Hagyja kihűlni, majd tálalja!

Mennyiség: 4-6 adag (15 db.)

 
 

Ízletes dzsem mandulával

Hozzávalók
120 g málnadzsem
1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
1 kanál aprított mandula
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítés
Keverje el a lekvárt egy mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverékkel! Pirítsa az aprított mandulát világosbarnára 1-2 percig egy tapadásmentes serpenyőben! Pirítsa meg a kenyeret! Kenje rá a lekvárt a kenyérre, szórja meg a pirított mandulával, majd tálalja!

Mennyiség: 1 vagy 2 adag

A krém bármilyen lekvárral elkészíthető. Pirított mandula helyett aprított pisztácia is használható.

 
 
Forró zabkása körtével és dióval 

Összetevők
300 ml víz
40 g zabpehely
1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
2 félbevágott konzerv körte
4 dió
1 kávéskanél őrölt fahéj
barna cukor (ízlés szerint)

 

Elkészítés
Forrásban lévő vízhez adja hozzá a zabpelyhet, fél kávéskanál őrölt fahéjat és 1 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket, majd keverje el alaposan, és hagyja forrni 1 percig! Öntse ki a zabkását egy tálkába, majd hagyja állni egy kis ideig! Adja hozzá a körteszeleteket, szórja rá az aprított dióbelet és a maradék fahéjat, majd tálalja! Ízlés szerint hintse meg barna cukorral és díszítse narancshéjjal!

Mennyiség: 1 adag

A zabkása friss körtéből is elkészíthető. Hámozzon meg egy kisebb körtét, vegye ki a csutkáját, öntse le vízzel, adjon hozzá 1-2 kanál cukrot, majd főzze puhára! A körtelével elkészítheti a zabkását.

 
 
Finom pohárkák

Hozzávalók

300 g túró vagy krémsajt

125 ml vaníliás joghurt

1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék

1 kis sárgahúsú őszibarack (ha túl nagy, egy fél barack is elegendő)

8 db málna

2 mandulás puszedli vagy csokoládés keksz

kakópor a tálaláshoz

Elkészítés

Tegye a túrót és a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket egy tálba, és keverje puha, krémes állagúra! Adja hozzá a vaníliás joghurtot, és keverje össze egy műanyag spatulával! A meghámozott és kimagozott őszibarackot vágja fel kis darabokra, és konyhai robotgépben keverje péppé! Tegye a joghurtos túrókrémet 2 tálaló pohárkába, öntse az őszibarackpépet a tetejére, és kissé keverje össze a pohár tartalmát! A poharakat egyenként 4 málnával és 1 keksz aprított darabkáival díszítse! A tetejét tetszés szerint kakaóporral is meghintheti.

Mennyiség: 2 adag

A pürét idényjellegű gyümölcsökből, például sárgabarackból, datolyaszilvából vagy eperből készítse, a málna pedig tetszés szerint más bogyós gyümölccsel helyettesíthető!

 
 

Zöld turmix

Összetevők
1 kis zöld alma (Granny smith)
1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
400 g szőlő
150 g zeller, levéllel együtt
1 kivi
1 lime (zöld citrom)

 

Elkészítés
Facsarja ki a citromot! A meghámozott és kis darabokra felvágott almát tegye egy konyhai robotgépbe, majd keverje simára a citromlével és 1 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverékkel! Mossa meg a szőlőt és a zellert; hámozza meg a kivit, vágja a zellert és kivit kis darabokra, majd facsarja ki a levüket! Facsarja ki a szőlőt is, és adja a kifacsart leveket az almapéphez! Alapos keverés után öntse a turmixot egy magas pohárba, és tálalja!
 

Mennyiség: 1 adag

 
 
Ínycsiklandó croissant

Összetevők

  •  1 kör alakú (kb. 30 cm átmérőjű) leveles tészta (230 g)
  • 80 g feta sajt
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 1 kanál morzsolt fűszer (petrezselyem, menta, metélőhagyma, bazsalikom, stb.)
  • 1 kávéskanál paprika
  • 1 tojássárgája
  • 2 kávéskanál tej
  • Szezámmag

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Keverje el az összemorzsolt feta sajtot egy keverőtálban 1 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverékkel, a fűszerekkel és a paprikával. Nyújtsa ki a leveles tésztát egy gyúródeszkán. Éles késsel vágja fel a tészát 12 db. háromszög alakú cikkre. Tegyen egy kavéskanál feta keveréket mindegyik cikk közepére. A cikk széles oldalánál kezdve tekerje fel mindegyik cikket a csúcsa felé.

Helyezze a kifliket a sütőpapírra. Kenje meg a tojássárga és a tej keverékével a kifliket. Szórja meg a kifliket szezámmaggal, és kb. 20 perc alatt süsse aranybarnára. Vegye le a kifliket a sütőpapírról, és melegen tálalja.

Mennyiség: 4 adag (12 db.)

 
 
Cukkinileves könnyű pestóval

Összetevők

  • 50 g póréhagyma
  • 300 g cukkini
  • 1 db. kicsi burgonya
  • 2 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 2 kanál Amway olívaolaj
  •  500 ml zöldség alaplé

 

A pestóhoz:

  • 40 g bazsalikomlevél
  • 1 kanál fenyőmag, plusz fenyőmag a tálaláshoz
  • 1 kanál reszelt parmezánsajt
  • 70 g Amway olívaolaj

Elkészítés

Melegítse meg a zöldség alaplevet. Hámozza meg, mossa meg és kockázza fel a paradicsomot; vágja vékony szeletekre a póréhagymát, és helyezze őket egy tapadásmentes nyeles serpenyőbe, amelybe előzőleg beeleöntötte az olajat. Néhány percig kis lángon párolja meg a zöldségeket. Közben mossa meg és reszelje le a cukkinit, tegye át a serpenyőbe, adja hozzá a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket, keverje el, és öntse rá a meleg zöldség alaplevet. Rendszeres keverés mellett főzze a levest kis lángon kb. 10 percig.

A megmosott bazsalikomlevelet csöpögtesse le egy papíron. Tegye a leveleket a többi összetevővel együtt egy konyhai robotgépbe, majd készítsen egyenletes keveréket. Néhány perc alatt pirítsa a maradék fenyőmagot aranybarnára egy serpenyőben.

Keverje el a levest egy botmixerrel. Az ízlés szerint fűszerezett levest szedje ki két tányérba. Tegyen egy-egy adag pestót a két tányérba, díszítse a pirított fenyőmaggal, majd tálalja.

Mennyiség: 2 adag
 
 
Mézes-narancsos krém

Összetevők

  • 1 nagy narancs
  • 1 evőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 20 g tiszta méz
  • krémsajt
  • teljes kiőrlésű kenyér

 

Elkészítés

Az alaposan megmosott narancsot héjastól vágja darabokra; vegye ki a magokat, majd tegye a narancsdarabokat a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverékkel és a mézzel együtt egy konyhai robotgépbe. Készítsen egyenletes állagú krémet. A kapott krémet kenje krémsajttal megkent, teljes kiőrlésű kenyérre.

Mennyiség: 2-4 adag

A krém hűtőben legfeljebb 5 napig tárolható.

 
 
Forró mandulatejes turmix

Összetevők

  • 150 ml kávé
  • 100 ml mandulatej
  • 1 vagy 2 kanál barna cukor (ízlés szerint)
  • 1 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 1 kávéskanél őrölt fahéj

 

Elkészítés

Melegítse meg a mandulatejet. Keverjen el fél kávéskanál őrölt fahéjat, 1 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket és barna cukrot egy magas pohárban vagy börgében; adja hozzá a meleg kávét és a meleg mandulatejet. Óvatos keverés után szórja meg a maradék őrölt fahéjjal, majd tálalja.

Mennyiség: 1 adag

 
 
Könnyű málnatorta (8-10 főre)

Összetevők

  • 2 tojás
  • 140 g kristálycukor
  • 125 ml málnás joghurt
  • 70 g kukorica- vagy mogyoróolaj
  • 300 g liszt + kevés liszt a serpenyőbe
  • 16 g sütőpor
  • 2 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
  • 125 g friss málna
  • csipetnyi só
  • diónyi vaj a serpenyőbe
  • porcukor a tálaláshoz

 Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzon ki egy 22 cm-es sütőtálat, és szórja meg liszttel. Keverje össze a lisztet, a sütőport, a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket és a sót egy nagy keverőtálban. Egy turmixgép táljában vagy kézi mixerrel verje fel a tojásokat a cukorral, hogy könnyű, fehér habot kapjon; adja hozzá a joghurtot, majd keverje tovább, és folyamatos keverés mellett adja hozzá az olajat. Adja hozzá a száraz összetevőket, majd verje fel egyenletesre. Egy gumi spatulával óvatosan nyomkodja a málnákat a tésztába.

 Öntse a tésztát a sütőtálba, majd süsse kb. 40 percig, vagy amikor a piskóta közepébe szúrt fogpiszkáló már tisztán kihúzható. Vegye ki a sütőtálat a sütőből, majd hagyja kihűlni egy sütőrácson. Vegye ki a piskótát a sütőtálból, szórja meg a tetejét porcukorral, és tálalja.

 
 
Tejmentes müzlis smoothie
Összetevők
  • 250 ml szójatej
  • 2 szárított sárgabarack
  • 20 g kandírozott gyömbér
  • 40 g müzli (ízlés szerint)
  • 1 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék

 

Elkészítés

Tegye a kis darabokra felvágott sárgabarackot és gyömbért a többi összetevővel együtt egy turmixgépbe. Készítsen krémes és csomómentes keveréket. Öntse a smoothie-t egy magas pohárba, és tálalja.

Mennyiség: 1 adag